Fundația Alexandrion se va implică activ și va face o serie de donații către Asociația Mia’s Children pentru a le oferi ocazia celor 45 de copii educați și îngrijiți în centrul administrat de Asociația Mia’s Children, să își continue studiile și să crească într-un mediu în care li se oferă protecție și mentorat.

Cei 45 de copii ajutați de Asociația Mia’s Children provin din medii defavorizate, însă au primit șansa de a-și depăși condiția și a deveni adulți cu profesii frumoase și vieți fericite. Sunt copii de toate vârstele, care înainte de a ajunge la Mia’s Children trăiau în condiții foarte grele, în care sănătatea lor era în pericol, iar părinții nu îi puteau susține financiar pentru a studia sau pentru a-și urma pasiunile. Acum studiază diferite discipline, unii dintre ei sunt foarte talentați și pictează sau cântă la instrumente muzicale, se joacă împreună și, cel mai important, sunt protejati și iubiți. Fundația Alexandrion este alături de acești copii și îi ajută să depășească această perioadă dificilă, marcată de necesități și lipsuri materiale, pentru a continua să se dezvolte frumos și sănătos.

De-a lungul anilor, Fundația Alexandrion a susținut sub diverse forme educația copiilor din școli din mediu rural, centre de plasament și organizatii non-guvernamentale din întreaga țară, oferind materiale pentru reamenajare, dotare și finanțând programe educative organizate de acestea. Școala din Comuna Brâncoveni, Crucea Roșie Brașov, Fundația Salvați Copiii, Centrul de Plasament Negru Vodă Galați și Fundația «Children in Distress » Pitești, se numără printre organizațiile cărora Fundația Alexandrion le-a acordat sprijin, în trecut.

« Trecem cu toții prin momente dramatice, în care lupta dintre bine și rău se accentuează. Oamenii sunt îngrijorați, nepregătiți, temători de ceva ce încă nu știu cât va dura și ce efecte poate avea. Noi trăim aici cu 45 de copii de care nimeni nu întreabă. Sistemul i-a uitat, ca de altfel întotdeauna, părinții nu există. Și totuși, ei trăiesc, aud, se îngrijorează de acest “Balaur”, de acest virus pe care nu îl înțeleg, dar au aflat că este periculos și că întreaga omenire este amenințată, în impas. Și ei au foarte puțini prieteni, oameni cărora să le povestească îngrijorarile lor, de la care să primească o mângaiere, o încurajare. Ce să mai vorbim despre o îmbrățișare? Mulțumim Fundației Alexandrion pentru sprijinul pe care ni-l acordă în această perioadă și ne bucurăm că mai există companii care își îndreaptă atenția și către nevoile copiilor defavorizați », a spus Mia Scarlat, fondatorul Asociației Mia’s Children.

Mai multe detalii despre activitatea Fundației Alexandrion poți afla de aici : https://www.fundatia-alexandrion.ro/ .

Contact: Mia Scarlat

Email: mia.scarlat@mias-children.ro

Tel: +0726.772.282

Despre Fundația Alexandrion

Fundația Alexandrion a fost înființată ca urmare a numeroaselor activităţi sociale desfăşurate de firmele din cadrul Alexandrion Group. Astfel, proiectele de responsabilitate socială ale companiei au fost preluate şi au început să fie desfăşurate sub umbrela Fundaţiei Alexandrion de peste 20 de ani. Fundația Alexandrion susține activ performanța culturală prin intermediul Premiilor Constantin Brâncoveanu din anul 2014, urmând ca anul acesta acestea să ajungă la cea de-a 7a ediție. Deoarece Fundația Alexandrion, urmează Alexandrion Group în evoluția sa, aceasta onorează excelența și prin Premiile Constantin Brâncoveanu Diaspora și Premiile Constantin Brâncoveanu International. Prin premiile Matei Brâncoveanu, Fundația Alexandrion premiază potențialul de dezvoltare al acelora care dovedesc implicare socială, prin acțiuni, cercetare și realizări excepționale în domeniul lor de activitate. De-a lungul timpului, Fundaţia şi-a pus amprenta și în susţinerea performanţelor sportului românesc. Trofeele Alexandrion, care onorează performanța internațională a sportivilor români, au ajuns în 2020 cea de-a cincea ediție. Fundația a fost alături de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la Olimpiadele din 2004 de la Atena, din 2008 de la Beijing şi din 2012 de la Londra. Sprijinul acordat s-a concretizat în crearea unor condiţii de pregătire de înalt nivel care să le permită tinerilor sportivi obţinerea unor rezultate cât mai bune. Totodată a fost promovat un stil de viaţă sănătos, în care sportul ocupă un loc important.