Lista nominalizărilor pentru cea de-a IV-a ediție a Premiilor „Matei Brâncoveanu” 2018 a fost deschisă. Fundația Alexandrion acordă Premiile „Matei Brâncoveanu” creatorilor şi autorilor tineri pentru lucrări, aduse la cunoștința publicului în ultimul an, care constituie contribuţii certe în cultură şi în cunoaşterea de specialitate.

Conform Regulamentului Premiilor Brâncoveanu, categoriile pentru care pot fi acordate aceste distincții sunt: Istorie, Arte Plastice, Literatură, Arhitectură, Film, Teatru, Muzică, Medicină şi Economie.

Candidaturile și nominalizările pot fi trimise pe adresa de email a Fundației Alexandrion: inscrieri@fundatia-alexandrion.ro sau la redactie@cotidianul.ro, publicația Cotidianul fiind partener al Premiilor “Matei Brâncoveanu” încă de la debut. De asemenea, propunerile pot fi trimise și la adresa de corespondență a Fundației: str. Nicolae Grigorescu nr 19A, Otopeni, jud. Ilfov sau la Redacția Cotidianul: Strada Parângului, nr. 76, sector 1, București.

Orice candidatură sau nominalizare trebuie obligatoriu însoțită de o motivare scrisă. Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Premiile “Matei Brâncoveanu” pe anul 2018 este 30 noiembrie 2018.

Propunerile primite vor fi analizate de juriul Premiilor Brâncoveanu, structura de jurizare fiind similară edițiilor anterioare.