Gala premiilor Matei Brâncoveanu

Selectează ediția:

După succesul primei ediții a Premiilor Constantin Brâncoveanu oferite de Fundația Alexandrion au fost voci care au întrebat: “Și pentru tinerii valoroși din artă și cultură când veți face ceva similar?” Astfel că urmarea firească pentru Fundația Alexandrion și pentru președintele acesteia, Nawaf Salameh, a fost dezvoltarea unui proiect și pentru cei care sunt la început de carieră, dar care dau dovadă de multă pasiune și implicare în ceea ce fac, contribuind astfel la dezvoltarea și îmbunătățirea domeniilor în care și-au asumat să profeseze. Astfel, au luat naștere Premiile Matei Brâncoveanu, botezate după mezinul voievodului martir, tânăr care s-a sacrificat alături de tatăl său pentru țară și credință.

Conform regulamentului, Premiul Matei Brâncoveanu este acordat pe domenii de activitate de un juriu format din experți.

De ce?

Fundația Alexandrion a decis să ofere Premiile Matei Brâncoveanu pentru prima dată în 2015. Distincția poartă numele fiului cel mic al domnitorului Constantin Brâncoveanu, Matei, un tânăr de doar 16 ani care s-a sacrificat pentru credința și neamul său. Premiile sunt oferite unor tinere personalități din sfera culturii, artei și științei, aflate la începutul carierei lor. Criteriile sunt, ca și la Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, excelența, performanța, precum și pasiunea pentru domeniul pe care îl reprezintă.

Cum se acordă?

Premiile se acordă în urma deciziei juriului, care alege personalitățile în funcție de criterii obiective de valoare și creativitate, de pe o listă de nominalizări. Nominalizările pot fi făcute atât online, pe site-ul Fundației și pe site-ul ziarului Cotidianul, partener al evenimentului, cât și direct la sediile Fundației Alexandrion și la cel al ziarului. Propunerea trebuie însoțită de o scurtă prezentare a nominalizatului.